Blaft hij voortdurend? Maakt hij je buren gek door te blaffen tegen elk geluidje?

Tenzij je het aan je buren vraagt, heb je waarschijnlijk geen idee wat hij doet terwijl je er niet bent. Sommige honden zijn prima als hun gezin thuis is, maar zijn bang als ze alleen zijn.

Natuurlijk, als je buren het beu worden, kunnen ze een klacht indienen en dat zou je eerste aanwijzing zijn voor het probleem. Sommige honden hebben verlatingsangst. Dit kan een reëel probleem zijn voor de geestelijke gezondheid van de eigenaar en de hond. Het kan een tijdje duren om het vertrouwen op te bouwen, maar dit is een noodzaak voor zowel de hond, de eigenaar en de omwonenden. 

Op een nacht kwam een ​​politie-eenheid aan bij het huis verderop in de straat, het was laat en de hond blafte al heel lang. De eigenaren waren niet thuis en er was geen enkele reden waarom de hond constant bleef blaffen. Mensen probeerden te slapen, dus meldden ze het. Niet zeker of ze de hond normaal 's nachts binnen hielden, maar ze hadden hem niet alleen in de achtertuin moeten achterlaten.

Veel vrienden hebben geklaagd over hun honden die hun deuren kapot krabben en verwoesten. Iemand die wij kennen heeft een Hongaarse Vizsla had hier veel problemen mee. Hun lieve hond had grote gaten in de deur gegraven en een deel van het deurkozijn afgescheurd. Het leek erop dat iemand met een bijl de deur kapot had geslagen. Om nog maar te zwijgen over het knagen op de tafelpoten en de vernietiging van een aantal andere meubels. Het is best verbazingwekkend hoeveel schade een grote hond kan maken terwijl je aan het werk bent.

Een hond kan ook destructief zijn als hij zich verveelt. Tijd doorbrengen met de hond terwijl je thuis bent en hem veel behendigheidstraining geven, zal de hond blij en kalm houden. Soms is alles wat ze nodig hebben een ander huisdier om mee te spelen. Het kan behoorlijk eenzaam zijn als je negen uur alleen thuis bent, terwijl je baasje aan het werk is, zonder activiteit. Veel speelgoed houdt ze bezig, vooral speelgoed om op te kauwen, zodat ze niet kauwen op iets dat ze niet mogen. Een goede gehoorzaamheidstraining is een must voor een hond om gelukkig te zijn. Het hebben van een gelukkig en veilig huisdier kan veel vreugde brengen aan het gezin. Hoe is het om naar huis te komen voor een tevreden hond, die je graag wilt zien en niet wanhopig rondsjouwt van de stressvolle dag zonder jou. Neem de tijd om uw huisdier en zijn kenmerken te begrijpen. Het is misschien niet altijd duidelijk wat ze denken, maar je zult worden beloond met een geweldig huisdier als je de tijd neemt om te leren begrijpen. 

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *