Het bezitten van een hond is een van de meest lonende ervaringen die een persoon in zijn leven kan hebben, maar een hond hebben is veel meer dan af en toe een wandeling maken of een beetje spelen in de tuin.

Er zijn veel andere verantwoordelijkheden die men moet overwegen om een ​​goede hondenbezitter te zijn. De gezondheid van uw hond is een belangrijke zorg voor elke goede huisdiereneigenaar en in dit artikel zullen we ons concentreren op enkele veel voorkomende bedreigingen voor uw huisdier.

Met het einde van de winter en het begin van de lente, word het weer steeds beter. Het is duidelijk dat als het weer aangenamer begint te worden, je huisdier meer tijd buiten doorbrengt en meer vatbaar is voor bedreigingen.

Het is belangrijk om alert te zijn op teken, muggen en micro-organismen die ziekten verspreiden welke schadelijk zijn voor de gezondheid van uw hond. Teken leven normaal in beboste gebieden of in een grote borstel en brengen geen bacteriën door de lucht over, maar door de hond bij te bijten.

Sommige andere bedreigingen worden hieronder samengevat:

  • Ziekte van Lyme: een door teken overgedragen bacteriële ziekte en kan kreupelheid, nierbeschadiging en de dood veroorzaken.
  • Leptospirose: dit is de nummer 1 oorzaak van acute nierfalen, “lepto” is een dodelijke bacteriële ziekte die wordt verspreid door contact met urine van andere huisdieren, dieren in het wild en vee en kan worden overgedragen van honden op mensen.
  • Hondsdolheid: een dodelijke virale ziekte overgedragen door speeksel, meestal door bijtwonden en vormt een bedreiging voor zowel mens als dier.
  • Hartwormen: een door muggen overgedragen ziekte die te voorkomen is, meerdere organen aanvalt en de dood veroorzaakt als deze niet wordt behandeld.

Als hondenbezitter zijn er veel dingen die u kunt doen om het risico voor uw huisdier te minimaliseren. Borstel uw hond vaak en inspecteer uw dier vooral na een uitje in het bos. Gebruik ook teek- en vlooienbehandelingen en medicijnen die uw dierenarts aanbeveelt om deze schadelijke plaagdieren te doden. Bovendien kan uw dierenarts u voorstellen om uw huisdier te beschermen tegen de ziekte van Lyme door vaccinatie.

Probeer jezelf te leren om je hond te beschermen tegen deze en andere schadelijke bedreigingen. Als we in termen van financiën zouden denken, wat een prachtig rendement op uw investering!

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *