Denk eraan: snuit er nooit in!
Geef de spons in het begin … ga dan aan het werk en stop als het zijn hoofd is. In principe zijn een paar dagen genoeg om een ​​puppy te begrijpen.

Een babyhond kan zich basale hygiënevoorschriften heel goed vereenzelvigen. Met vaardigheid, geduld en standvastigheid, kunt u het gemakkelijk naar de juiste plek brengen om zichzelf te ontlasten.
Zijn behoeften, op specifieke tijden
Wanneer hij net moe en verloren thuis is aangekomen, omdat hij zijn moeder en zijn broers en zussen heeft verlaten, moeten we eerst de tijd nemen om hem gerust te stellen. Laat hem zijn weg vinden, laat hem wennen aan zijn nieuwe huis.

Maar verspil niet te veel tijd. Een paar maanden begint een puppy zichzelf in bedwang te houden, zelfs als zijn retentiecapaciteit beperkt blijft.
Maak reflexen

Hij gaat op specifieke momenten naar zijn behoeften, wordt wakker, na het drinken … heel vaak, kortom. Het is tijd om een ​​methode te hebben!
Haal het eruit, indien mogelijk, na elk van deze bevoorrechte tijden, in de tuin of op straat. Ga altijd naar dezelfde plek, dus zijn reflexen, geconditioneerd door een combinatie van geuren, werken elke keer … of bijna. Als het niet bevriest om te barsten, wapent u dan met geduld en wacht u totdat uw kleintje “klaar” is. In het begin is hij misschien recalcitrant … maar als hij van harte gefeliciteerd wordt, na elk succes, maak je geen zorgen, hij zal recidiveren!

Een radicale methode
Vanaf het begin is het belangrijk om altijd hetzelfde woord, ‘plasje’ of iets anders aan de handeling te koppelen.
Ga uit en ga verschillende keren per dag: er is alleen dat wat werkt. De methode is vermoeiend voor de meester, vooral als hij zonder lift op de zesde verdieping woont. Maar als uw puppy slim en volgzaam is, heeft hij misschien zelfs alles begrepen in achtenveertig uur.
Als u nog steeds een vijver in het midden van uw woonkamer ontdekt, hoeft u maar één ding te doen: steek de mouwen op en maak snel schoon. Stop vooral niet met zijn neus erin, hij kan struikelen.

Wrijf niet onder zijn ogen!
Zorg er ook voor dat je voor je ogen niet uit het wondermiddel komt. Als hij je ziet schrobben, denkt hij misschien dat zijn kleine behoeften (of grote) je interesseren, en zou hij in de verleiding komen om zich overal te verspreiden! Als je hem daarentegen ter plaatse neemt, stevig knijpt en schudt bij de huid van de rug.

En als je de hele dag weg bent, hoe dan? Helaas geen luiers voor puppy’s. Terwijl je wacht tot hij zijn natuurlijke functies perfect beheerst, moet je een reden opgeven.

Een tussenliggende methode
Gestapelde kranten (geen tijdschriften, het heeft een hekel aan glanzend papier!) Kan dienen als een overgangstoilet. Je zult ze niet ver van zijn mand hebben. Aangetrokken door zijn eigen geur, zal hij er natuurlijk naartoe gaan. Naarmate de pup opgroeit, kun je de kranten geleidelijk naar de deur verplaatsen en de reflexassociatie versterken: uitgaan = voldoen aan je behoeften.

De rol van de moeder
Tot de leeftijd van 4 weken is het de moeder die voor haar baby zorgt. Het stimuleert het anogenitale gebied vóór ontlasting en plassen. Dan stopt ze, bedenkend dat hij oud genoeg is om voor zichzelf te zorgen. Hij krijgt geleidelijk betere controle over de sluitspieren. Naderhand is het aan jou om hem te bekijken en op te voeden.
Vroeg en laat

Niet alle pups zijn klaar om op dezelfde leeftijd schoon te worden. Voor sommigen is de leeftijd van 5 weken voldoende. Voor anderen is het 4 maanden.
In het kort
Wees geduldig en methodisch
Raak onder geen enkele omstandigheid boos
Geen brutaliteit
Een hoge nien-pup eindigt altijd schoon
Richt hem niet, hij riskeert wraak
Adopteer een eenvoudige vocabulaire
Denk in eerste instantie aan het gebruik van kranten
volharden

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *